One day of your life

Sunt mai multe tipuri de zile in viata unui om. Cele mai antipatice imi sunt zilele apasatoare.

Te trezesti mult mai tarziu decat ar fi trebuit (desi daca te-ai fi trezit mai devreme n-ar fi facut nici o diferenta), iti amani chestiile neesentiale “pe maine” si seara coboara mai repede decat erai pregatit sa o intampini…in tot intervalul mentionat nu faci decat sa gandesti, la rece.

Vezi lucrurile clare ca si cum ar fi piese pe care le poti atinge, dar nu le poti muta; vezi conexiunile intre piese (firele alea aproape invizibile care te leaga de obiecte, oameni, locuri. Cu unele ramai legat pana la moarte oricat de mult ai incerca sa te dezlegi…); vezi ordinea pieselor pe care ti-ai dori-o si compari ceea ce ai cu “visul unei nopti de vara” care e foarte posibil sa ramana doar un vis; vezi cum se invart toate in cerc si lucruri pe care le-ai mai trait se repeta din nou si din nou si poate ca vrei sa se opreasca hora asta nebuna; vezi defectele tale si mutarile eronate (inchizii ochii si dai “refresh” imediat dupa.nu insisti pe subiect. Ar face ziua si mai greu de dus…).

In timp ce gandesti se succed multiple stari interioare. De “dimineata” (vorba vine. stim cu totii ca ne referim la amiaza) te trezesti fara viata si cauti cafeaua ca unica salvare. O bei, simti iluzia unei stari de bine. Dupa ce se termina (cafeaua…si starea de bine), te cufunzi intr-o apatie profunda din care nu-ti doresti sa fii scos. Ramai acolo  timp de cateva ore…Uneori se intampla sa mergi la culcare cu apatia ta. Alteori in noapte simti o mare tristete. Da, apatia se transforma in tristete. si jelesti in felul tau.

Unii jelesc izolandu-se, altii ascultand o piesa pe repeat ziua intreaga, altii citesc cu infrigurare cautand parca ceva care sa le aline inima si sa le umple golul din suflet. Dar tu nu faci nimic din toate astea azi.

Si parca ai vrea sa te revolti. Dar nu stii impotriva cui sau a ce. Si nu mai ai nici anii nici forta sa rastori universul. Si-apoi, vocea ta intre altele care tipa poate, mult mai tare ca a ta, s-ar putea sa se piarda undeva printre blocuri, masini, dulapuri, paturi, flori de ghiveci, cani, calculatoare, rujuri, ceasuri, genti, calendare…

Esti doar unul dintre ei. Sa speram ca te aude cineva.

Thanks God if there will be another day! A good one…

Tomorrow?

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu